Mobilházakat telepítenénk! Beszálltok?

Hajléktalan embereknek szeretnénk mobilházakat építeni, hogy legyen hol lakniuk. Segíts, hogy vehessünk a tervünkhöz egy saját telket is!

Magyarországon lakhatási válság van. Rengetegen élnek hajléktalanságban. Mi az Utcáról Lakásba egyesülettel már több, mint 30 embernek nyújtunk otthont, és azon dolgozunk, hogy ez a szám tovább nőhessen.

Partnerünkkel, a Tesz Alapítvánnyal közösen Lakhatást Most néven indítottunk egy kezdeményezést arra, hogy magántulajdonú ingatlanokat is lehessen hasznosítani szociális lakhatási célra.

Mivel tavaly az ingatlanárak nagyon elszálltak, az ötletet rögtön továbbgondoltuk: telkeket szeretnénk használatba kapni, illetve megvásárolni, amikre mobilházakat helyezhetünk el.

Négyévszakos, szigetelt, használt mobilházakat telepítünk önkormányzati- és magántulajdonú telkekre, amiket rászoruló családok szociális alapon vehetnek bérbe. A mobilházak társadalmi vállalkozók, befektetők tulajdonában vannak, Egyesületünk a telkek biztosítását és a program működtetését végzi.

A projekt elindításához, és a munkánk megerősítéséhez szeretnénk mihamarabb egy saját telket is megvásárolni, amire mobilházakat telepítve újabb családok lakhatását biztosíthatnák. Az összeg egy részét támogatóink és partnereink fogják adományokból, és más gyűjtésekből biztosítani, egy kisebb részt kérünk tőletek, mivel ingatlanszerzésre forrást találni rendkívüli feladat, de ti, az adjukössze támogatóink eddig is rendkívüliek voltatok.

Emellett folyamatosan dolgozunk azon is, hogy önkormányzati tulajdonú telkeket is bevonjunk ebbe a munkába – ahogy ezzel menetközben előrehaladunk, tájékoztatunk beneteket a fejleményekről.

Minden forint hozzásegít bennünket a megálmodott földdarab megvásárlásához!

Ráadásul a támogatásotok ebben az esetben nem egy egyszerű adomány: egy önfenntartó társadalmi vállalkozás elindításának része, amelyben az, hogy egy-egy család lakhatása biztosítva legyen, a telek megszerzésétől kezdve nem függ további adománytól.

Olvasd el a felhívást

Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget. Támogatóinkat szeretettel várjuk a programunk alakítójául észrevételeikkel, vagy személyesen is az önkéntesnapjainkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.