Mi az Adj Munkát?

Az Adj Munkát! egy olyan budapesti szolgáltatás, ahol egymásra találhatnak szegénységben, társadalmi kirekesztésben élő dolgozni akaró hajléktalan és rászoruló emberek és olyan megbízók, munkaadók, akik valamilyen alkalmi, vagy hosszú távú feladatra, munkára keresnek munkatársakat.

Hetente tartunk csoporttalálkozókat, melyek bárki számára nyitottak. Egyesületünk szociális munkásai segítik a munkakeresőket abban, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon, és a csoporttagok is támogatják, információval látják el egymást.

Ennek érdekében:

ösztönözzük a legális munkavállalást, olyan egyszerű formák népszerűsítésével, mint az egyszerűsített foglalkoztatás és a háztartási alkalmazotti jogviszony

– csoporttalálkozókat szervezünk, ahol a sérülékeny társadalmi csoportok tagjai egymást segíthetik, elkészíthetik bemutatkozó anyagukat

– munkaadókkal tartjuk a kapcsolatot és összekötjük őket ügyfeleinkkel

Miért?

A szegénységben élő emberek gyakran dolgoznak alkalmi jelleggel, ami szinte mindig fekete munkát jelent. Ez kiszolgáltatottá teszi őket, gyakori, hogy a kialkudott alacsony bérüket sem kapják meg, egészségbiztosításuk, szolgálati idejük nincsen. Ez a típusú munka nem számít bele az évente kötelezően 30 ledolgozandó napba, mely a legtöbb szociális juttatás feltétele és a legális munkakeresést is nehezíti, ha nem tudják igazolni a munkatapasztalataikat.


Munkakeresőknek

Gyere el a csoporttalálkozónkra!

Talákozóink helye és időpontja:

Mandák ház, Karácsony Sándor utca 31. (3-as kapucsengő)

Minden kedden 14-15 óra között.

Cégeknek és munkaadóknak

Kereshetsz nálunk rövidebb vagy hosszabb távra munkavállalókat, alkalmi, vagy rendszeres feladatokra. Kezdve a takarítástól, kertészkedéstől, karbantartástól, a  kisebb javításokon, ház körüli munkákon keresztül egészen a fizika korrepetálásig sokszínű a paletta. Konkrét álláslehetőségekre is tudunk munkavállalókat javasolni.

Elérhetőségünk:

Akár munkakeresőként, akár munkaadóként vennéd fel velünk a kapcsolatot,  elérsz minket ezen az e-mail címen: adjmunkat.ule@gmail.com

Nincs szükséged segítségre, de szívesen támogatnád a projektet?

Támogatom az Adj munkát! projektet


Női csoport:

Szociális munkásaink azon tapasztalata, hogy ügyfélkörünk jelentős része szenved az elmagányosodástól, már egy ideje abba az irányba vitt minket, hogy időről időre szervezzünk közösségi programokat. A női csoport is már egy régebb óta tervezett programként jött létre, 2022-ben szervezett Szépség-nap ként indult, amely alkalomra hívtunk fodrászt, körmöst, kozmetikust. Ennek a sikerén döntöttünk a rendszeresség mellett. 

Annak érdekében, hogy minél több ügyfelünket tudjuk bevonni, a csoportokat háromheti rendszerességgel tartjuk egy hétvégi napon. Helyszínen a találkozók keretében sütni-főzni is tudunk vagy igény esetén kézműveskedni, filmet nézni. Jelenleg ezekre az alkalmakra 8-10 ügyfelünk jár el, köztük olyanok is akikkel menekült-programunk keretében állunk kapcsolatban. A lazább keretek miatt bármikor lehet csatlakozni, ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy igény esetén újra tematikus strukturáltabb csoportfolyamatba kezdjünk bele. 

Eddigi tapasztalatunk, hogy azok a nőket érintő problémák amiket korábban explicit módon, irányított beszélgetés keretében fogalmaztunk meg, egy-egy tevékenység végzése közben spontán módon is előkerülnek és a korábban egymástól elszigetelt tapasztalatok egy közös tudássá formálódnak. Reményeink szerint női ügyfeleink számára ezek az alkalmak hosszú távon is egy olyan biztonságos és támogató közösséget adhatnak amik a vasárnap délutánokon túl is jelentenek számukra értékes és megtartó kapcsolódásokat. A csoportot két munkatársunk vezeti és őket egy külsős szupervizor támogatja.


Sorstárs segítő csoport:

Nemrég indult legújabb, elsősorban új bérlőinket támogató sorstárs mentorációs programunk, melyben régi bérlőink segítik majd az új beköltözőket a beilleszkedésben. 4 bérlőnk vesz részt ebben mentorként, ők fogják támogatni saját tapasztalataikkal a nemrégen, vagy a közeljövőben beköltöző ügyfeleinket, hogy minél könnyebben és gyorsabban otthonosan érezzék magukat új élethelyzetükben. A mentorok heti rendszerességgel találkoznak mentoráltjaikkal. A mentoráció nem csak a mentoráltaknak hasznos, hanem a mentoroknak is. Heti egy alkalommal a mentorok egymással is találkoznak, ahol egy csoportfacilitátor segít nekik a mentoráció során szerzett élményeik, tapasztalataik feldolgozásában. A csoport 2022 novemberben indult 6 hónapos kísérleti programként, célunk, hogy a fél év alatt szerzett tapasztalatokkal kiegészítve bekerüljön az ULE alaptevékenységei közé.