Önkéntesként az Utcáról Lakásba! Egyesületnél csatlakozhatsz egy csapathoz, akiket hasonló értékek hajtanak. Hozzájárulhatsz emberek életének segítéséhez és akár egy-két házkörüli felújítási képességre is szert tehetsz! Az önkéntesek munkája az Utcáról Lakásba! Egyesület működéséhez nélkülözhetetlen.
Csatlakozz te is, hogy a közösség részévé válj!

furas-opt

Hogyan segíthetsz?

Leggyakrabban felújításokon van szükségünk segítségre, ahol a felújítást önkénteseink és a leendő beköltözők segítségével végezzük. Önkénteseink változatos társadalmi hátterű emberek, akik számára a bérlőinkkel való közös munka gyakran szemléletformáló hatású.

Ha házfelújításokon szeretnél segíteni, ne ijedj meg, tapasztalatra vagy szakképzettségre nincs szükség, könnyen megtanulható feladatokról van szó, amelyek látványos eredménnyel járnak: 

  • Festés
  • Glettelés
  • Parkettázás
  • Más, egyszerűbb felújítási feladatok

Leggyakrabban a felújításokon van szükségünk segítségre, de előfordul, hogy más feladatokban is jól jön a segítség:

Ha céges csapatépítést szerveztek, akkor is szeretettel várunk titeket! 5-10 fős csapatokban segíthettek egyszerűbb felújítási munkákban, melyekről az önkéntesnap elején minden információt átadunk, hogy jó hangulatban és biztonságban teljen a nap!

A szervezési feladatokra és az anyagköltségre kérünk hozzájárulást a cégtől.

Az ULE-nél töltött első önkéntesnapom alatt annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, ezt az élményt másokkal is meg akarom osztani. Jól esett a kétkezi fizikai munka, a többi önkéntes hasonlóan lelkes hozzáállása és a koordinátorok szakmai tudása engem is gazdagított. A következő alkalommal már a barátnőimmel kiegészülve egy születésnapi lakásfelújításra tértünk vissza. Túlzás nélkül állítom: ezen a napon nem csak én kaptam egy felejthetetlen ajándékot.” 

Ági, ULE önkéntes

Ha szeretnél értesülni a felújításokról vagy egyéb önkéntességgel kapcsolatos híreinkről és szívesen segítenél egyesületünknek, akkor csatlakozz az önkéntes csoportunkhoz, vagy iratkozz fel a kifejezetten az Önkéntes Értesítő hírlevélre, amit itt tudsz megtenni:

Név*:
E-mail cím*:

Sok szeretettel várunk!