Ha szeretnél hozzájárulni munkánkhoz, anyagi támogatás, tárgyi adományok és önkéntes munka mellett arra is van lehetőséged, hogy a nagykövetünk legyél.

Több módon is csatlakozhatsz:

Bulinagykövet​

Ha közeleg egy számodra fontos esemény, például egy szülinap, rendezz adománygyűjtő bulit, ruhavásárt vagy mini árverést az ULE javára! Ajándék vagy belépő helyett kérj kisebb hozzájárulást az otthonépítő munkánkhoz.

Mit kell tudnod a nagykövetségről?

Ha támogatnád futóinkat, azt itt tudod megtenni!

Gönczy András vagyok, több mint egy éve csatlakoztam a Gránit Pólus
cégcsoporthoz, melynek jelenleg a jogi igazgatói pozícióját töltöm be.
Nagy örömömre szolgál, hogy a vállalat kiemelt hangsúlyt fektet a
munkavállalók egészségére, a work-life balance kiegyensúlyozott
fenntartásra és a különféle jótékonysági lehetőségek megteremtésére.
Jogászként sajnos nem mindig marad időnk a megfelelő mennyiségű
sportolásra, ezért is szeretek futni, mert rövidebb időintervallum alatt
lehet számtalan pozitív hatást elérni. Remek kezdeményezésnek tartom a
sportot és a jótékonyságot összekötni, hiszem, hogy a sportban kitűzött
személyes céljaink elérésének bemutatása nem csak motiváló lehet a
környezetünk számára, de kellő figyelemfelhívási platformként is
szolgálhat a különféle támogatások fontosságára is. Őszintén remélem,
hogy a jövőben egyre többen tudnak csatlakozni az ULE programjához.

 

Gönczy András, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: félmaraton
Időpont: 2022. március 27.Korábbi Nagyköveteink:

“This is my first run race. I find this opportunity a good reason to participate as I can draw attention to this noble cause. It is just a few minutes and a small amount from all of us but means a lot more when we add up for a noble goal.

 

Először veszek részt futóversenyen. Ezt egy jó lehetőségnek látom arra is, hogy felhívjam a figyelmet erre a nemes célra. Mindössze néhány perc és csekély összeg mindannyiunktól, de sokkal többet jelent, ha összefogunk. Ne habozz, csatlakozz és kérlek támogasd a futásomat és ezzel az Utcáról Lakásba! Egyesületet, ami egy civil, nonprofit szervezet. Céljuk, hogy segítsék a lehető legtöbb utcán alvót a megfizethető bérlakásokba való beköltözésben, és elérjék, hogy a megfizethető lakhatás intézményes, nemzetpolitikai szintű megoldássá váljon a lakhatási problémákra.

 

Erika, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 9.

“Szeretném támogatni az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját. Nem vagyok profi sportoló, de a sport mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Az adománygyűjtéssel szeretném az egyesület küldetését támogatni, hogy önálló lakást és szociális támogatást nyújtsanak hajléktalanságban és lakhatási szegénységben élő embereknek, mert  hiszek abban, hogy mindenkit megillet egy otthon.

 

Edina, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

“My name is Bence Szabo. Since I can remember I love running. In elementary school I became an orienteer and did until University. I loved the competition and the varied courses all around Hungary. I skipped a few years since my last race but I apply for any kind of running event, liked this one. I joined to the fund raising because at one time I can enjoy the race itself and also help a really
good cause with the fundraising. This time we are helping to those who can’t sleep in a bed with their loved ones. I think everybody deserves a second chance in restarting their life, and for many rough sleepers the only obstacle is a house with proper address. The From street to flat Foundation is a non-governmental, non-profit organization. Their goal is to help the largest possible number of rough sleepers to move into affordable rental housing, and to achieve that affordable housing provision become the institutional, national policy level solution to homelessness.

 

Bence, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

“I am running in 36th Spar Budapest Marathon with a goal of running
5k distance. While doing so I would like to ask for small donations from every reader for “From Street to Homes” foundation. The From street to flat Foundation is a non-governmental, non-profit organization. Their goal is to help the largest possible number of rough sleepers to move into affordable rental housing, and to achieve that affordable housing provision become the institutional, national policy level solution to homelessness. I have been running on and off for 3 years but never had enough courage to participate in any official marathon. “From Street to Homes” gave me that one missing piece! And I am happy to run to support the cause.

 

Tengis, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

“On October 9th my son Blake and I will be joining a number of my colleagues to run a 5K and help raise money for the From street to flat Foundation. After we complete this run, we know that we will be able to go home and sleep with a roof over our head which is not the case for everyone. The Street to Homes Foundation is a non-governmental, non-profit organization working to fix that by providing opportunities for rough sleepers to move into affordable rental housing. Your contribution can help make a difference in someone else’s life and help them on a path to a better life. Please consider giving a small donation to help us raise money for those who need our help.

 

Ryan, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

October 9th is the day of my first 10K run ever, on the SPAR Marathon
event, but may not be the last. I signed up to run for a great cause and
to challenge myself. In our world, unfortunately, there are too many
great causes to
support. However, I feel it is hard to find happiness
without a true HOME. I’m running to create a chance of that happiness
for at least a few in need through a structured and sustainable program
called “Utcáról lakásba!”. Every small contribution can make a
difference and may allow people to have a place to start over and find
the joy in life again. Please read more about the foundation following
the QR code and, if it resonates, support the cause!”

 

Attila, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 9.

“Örömünkre szolgál, hogy mi is támogathatjuk, az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját a SPAR Budapest Maraton Fesztiválra való nevezéssel. Szeretnénk kisfiunknak is megtanítani, hogy milyen fontos az összefogás, amellyel embertársaink életét tudjuk jobb irányba terelni. Ezt legjobban a gyakorlatban tudjuk neki megmutatni, most épp ezzel a részvétellel. Ha csak egyetlen ember sorsa jobbra fordul ezáltal, az már nagyon boldoggá fog tenni minket, de a cél, hogy mindenkin segíteni lehessen akinek szüksége van a támogatásra, mert szerintünk, az otthon biztonsága, egy munkahely, egy élhető élet, mindenkinek jár.

We are glad to be able to support the work of the From Street to Flat Foundation by participating on the Budapest SPAR Marathon Festival. We aim to teach our son how important it is to support each other and help people in need get back on track. We wish to teach him this lesson by participating on this festival. We would be overjoyed if by doing this even one person’s life conditions improved. But we pray that once all in need will receive a helping hand, because we firmly believe that every single one of us deserves a home and a place to work. Please help is with this cause and the work of the From Street to Homes Foundation if you are able.”

 

Bence, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 2,3 km
Időpont: 2021. október 9.

“Sudhanshu Vikramnak hívnak és az egyik szenvedélyem hogy megtegyem amit tudok & meghatározó szerepet játsszak bolygónk, az emberek és a társadalom jobbátétele érdekében. Az pedig hogy fitten tartom magam, pluszként járul hozzá ehhez a szenvedélyhez. Különösképpen ebben az évben, amikor a célom az, hogy “egészségesebben éljek, miközben a társadalomhoz is hozzáteszek valamit”. Nemrég bukkantam rá, hogy 2021. Október 9-10-én rendezik Budapesten a 36. SPAR Marathont, ahol számos kollégám az ExxonMobiltól, mint Jótékonysági futó indul. Futásukkal az Utcáról lakásba Egyesületet támogatják.
Ez nagyon inspirálóan hatott számomra, az hogy mindenkinek otthona legyen a legalapvetőbb szükséglet és mindenki számára elérhetőnek kellene lennie. Úgy döntöttem tehát, hogy rögtön belevetem magam én is, hiszen még egyezik is az erre az évre kitűzött célommal. Egyébként nem vagyok egy hosszútávfutó, ebben az évben 5 km-t fogok futni a SPAR Marathonon. Remélem ez az ügy téged is inspirálni fog és támogatni fogod az adománygyűjtésemet. Nem az adomány mérete a lényeg, minden támogatásnak nagyon örülök és nagyra értékelem a nagylelkűségedet!

Hello everyone, my name is Sudhanshu Vikram, one of my passions is to do my bit & play a strong role in betterment of our planet, people and society.
On personal front, staying fit helps me contribute to this passion effectively.
Specifically, this year my goal is “to get healthier whilst contributing to the society”

 

Vikram, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

“Nem vagyok sportoló, de egész életemben sporttevékenységet végeztem, mert ez jó formában tart és társasági élményt nyújt, ugyanúgy, mint a jótékonyság.
2021. Október 10-én, a szokásos 10 km-es táv teljesítése mellett az Utcáról Lakásba Egyesület támogatását tűztem ki célul.

Combining charity and sport activities is good for your physical and mental health. I am not an athlete but I have been doing sport activities in all my life because it keeps you fit and gives you a social touch just like charity.”

 

Adri, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 10.

“On the 9th of October our children Stijn, Veerle, Diede and Jens and myself want to raise money for the From Street to Homes Foundation by running 2.3 km together as a family! Having a roof above your head, a place where you can be safe and ‘at home’ is one of the basic things we as society should provide to all people! For us this is a given, but unfortunately that is not the case for everyone. We want to help to get this changed and you can help by donating whatever amount you can spare..it will motivate us running just a that little bit faster.”

Jeroen, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 2,3 km
Időpont: 2021. október 9.

“I will take part of a Charity running on the 9th October supporting the From Streets to Homes Foundation. This is the first time ever I participate in SPAR Marathon, running 5 km. By becoming a charity runner I collect money for a good cause as well as do something for my health.

 

Október 9-én jótékonysági futáson veszek részt, amivel az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját szeretném támogatni.
Életemben először futok a SPAR Maraton 5 km-es távján. Jótékonysági futóként jó ügyet támogathatok, emellett az egészségemért is teszek. A személyes üzenet rovatba  a Hajrá Zs. Schleisz  megjegyzést tüntesd fel.”

Zsuzsi, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 9.

“This autumn in the 36th Spar Marathon, I am again running for charity and this time Utcáról-Lakásba! Egyesület (From Street to Homes Foundation) Utcáról-Lakásba Egyesület aims to help providing affordable housing for those who do not have a place to sleep.

 

Idén ősszel, a 36. Spar Marathonon ismét elindulok Jótékonysági futóként, méghozzá
ezúttal a Utcáról Lakásba! Egyesület számára szeretnék adományokat gyűjteni. Az Utcáról-Lakásba Egyesület célja segiteni megfizethető lakhatáshoz juttatni azokat
akiknek jelenleg nincs hol álomra hajtani a fejüket.”

Ece, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 10.

“Kedves Szurkolónk! Újra itt az őszi futószezon, s mi úgy döntöttünk rajthoz állunk a 36. SPAR Budapest Maratonon, október 10-én, Magyarország legnagyobb futóeseményén! Az idei versenyt szeretnénk még izgalmasabbá és emlékezetesebbé tenni, így arra vállalkoztunk, hogy futásunkkal támogatjuk az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját.
 
Dear Supporter, We are very excited to participate in Hungary’s official marathon running event, the 36. SPAR Budapest Marathon on October 10th! This year we would like to make the race even more exciting and memorable, so we decided to run for a special cause: we support From streets to Homes Foundation.”
 
Home Office, ULE Otthonteremtő Nagykövet csapat
Táv: 42 km
Időpont: 2021. október 10.

“Ha mindannyian segítünk egy kicsivel, sokaknak segíthetünk. Alapvető emberi jognak tartom az ételhez, lakhatáshoz, egészségügyhöz és oktatáshoz való hozzáférést. Első alkalommal leszek jótékonysági futó, amellyel az Utcából Lakásba! non-profit Egyesületet szeretném támogatni. Nem vagyok profi futó, azt sem értem, miért fut valaki labda nélkül, mégis kész vagyok támogatni az egyesület célját. Ha tudnál támogatni 686 forinttal, vagy akár többel is, elárulom, miért választottam ezt az összeget (12.345 Ft), vagy elindulok melletted jövő évben egy versenyen. Köszönöm az adományod!

 

If we all help out a little, we can help many. I believe it’s a basic human right to have access to food, shelter, healthcare and education. By becoming a charity runner for the first time, I intend to support the From Streets to Homes organization; a non-profit organization aiming to provide affordable housing to the ones in need. I’m not a pro in running, in fact I don’t get why one would run without a ball, yet, here I am willing to support this cause. If you could donate 686 HUF or more to this cause, I’d share with you why I’ve chosen this amount, or join you in a race next year. Thank you for your donation.”

Zoli, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 10.

“Kedves Szurkoló! Már harmadszor gyalogolok a SPAR Budapest Maratonon, Magyarország legnagyobb futó eseményén, és ismét jó ügyért. A jótékonyság az életem része, és magam is súlyos betegséggel küzdök, ezért érzem magaménak az eseményt. Aktívan sportolok a betegség mellett is és erre biztatok mindenkit, mert a sport segít a túlélésben, az immunrendszer erősítésében, a psziché egészségében.

Dear Fan! This is my second walk at the SPAR Budapest Marathon, Hungary’s biggest running event, and again for good . Charity is a part of my life anyway, but I’ve been struggling with a serious illness also, so I completely own the event. I actively play sports in addition to illness, I encourage everyone to do this, because sports help to survive, strengthen the immune system, and good for mental health.”

Melinda, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 2,3 km
Időpont: 2021. október 10.

“Október 9-én jótékonysági futáson veszek részt, az Utcából Lakásba! Egyesületnek gyűjtök. Az egyesület megfizethető lakhatást biztosít szegénységgel küzdőknek. Kérlek támogass, hogy kevesebben kényszerüljenek az utcán élni!

 

I’ll take part in a charity run on October 9th collecting money for ULE. This charity fights homelessness in Hungary by providing affordable housing. If you can, please donate some money so more people in need can stop living on the streets.”

Virág, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 9.

“On 9th of October, I will be running on my first ever marathon of 10 km. I’m not a good runner by any chance but there is a worthy cause to sweat. I am asking for donation to reach my goal of 50k HUF. All of what I raise with your help and support will go directly to the “From Streets to Homes” non-profit organization which help the largest possible number of rough sleepers to move into affordable rental housing. Alone we can do little but TOGETHER we can do so much

 

Idén Október 9-én 10 km-t fogok futni életem első Maraton versenyén. Nem vagyok egy nagy futó, de nagyon jó okom van az izzadásra. A támogatásotokat szeretném kérni hogy elérjem az 50,000 HUF-os célomat. A Ti segítségetekkel az egész összeggel közvetlenül az “Utcáról Lakásba! Egyesületet” támogatjuk. Ennek a non-profit egyesületnek a célja, hogy a legelesettebb embertársainknak nyújtsanak segítséget. A biztonságos lakhatás alapvető feltétele a méltóságteljes életnek. Egyedül csak egy kicsit tudok tenni, de EGYÜTT nagyon sokat tehetünk!”

Balnur, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 10.

“I’m Viktor and I enjoy running as it helps me to stay fit physically and mentally. On 10-Oct-2021 I plan to run to help the community as charity runner for From streets to Homes  Association organization on top of my usual running goals. In my opinion if I can do what I like (my hobby) and also somehow benefit the community, I’ll certainly participate in such event. I together with the group of ExxonMobil colleagues trying to raise funds with upcoming running event (SPAR Marathon).

 

Viktor vagyok és azért szeretek futni, mert nemcsak fizikailag, de szellemileg is segít fitten tartani. 2021. Október 10- én, a szokásos táv teljesítése mellett az Utcáról Lakásba Egyesület támogatását tűztem ki célul. Úgy vélem, ha azt tehetem amit szeretek (futás), és ezzel még jót is tehetek akkor természetes, hogy egy ilyen eseményen részt veszek. Kollégáimmal, az ExxonMobilnál azt a
célt tűztük ki, hogy a 36. Spar Maraton fesztiválon adományokat gyűjtünk jótékony cél érdekében.”

Viktor, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 21 km
Időpont: 2021. október 10.

“A futás számomra a mindennapokban is sokat jelent és hogy ezzel most másoknak is segíthetek, igazán különlegessé teszi az élményt. 9-től 12 éves koromig triatlonoztam és versenyekre jártam, októberben pedig a választott távom lefutásával adományokat szeretnék gyűjteni az Utcáról Lakásba! Egyesület számára, hogy továbbra is segíteni tudják a rászorulókat és hajléktalanokat. Akár már egy csésze kávé vagy egy szendvics árával is sokat segíthetsz, hogy elérjem ezt a célt.

 

Running means a lot to me in my everyday life and now that I can use this to support something makes it even more precious. Between the age of 9-12 I have been running competitively as a triathlete and now with running 5 kms I would like to collect 50.000 HUF.”

 

Bernie, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 5 km
Időpont: 2021. október 10.

“Szeretném segíteni az Egyesület munkáját azáltal, hogy teljesítem a 10 kilométeres távot 45-50 perc alatt, ehhez támogatásként minden kis adomány számít.
Mindenkinek jár egy otthon.
A biztos lakhatás olyan alap, amely minden mást meghatároz az egészségi állapottól kezdve a munkavállaláson át az iskolai teljesítményig.
A sport mindig is fontos részét képezte az életemnek. Futás mellett szeretek túrázni, kosarazni, úszni és crossfitezni. Szeretnék 50.000 HUF-ot összegyűjteni a kezdeményezéssemmel.
Minden adományozó a vendégem egy fröccsre a közeljövőben.”

Tamás, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 10 km
Időpont: 2021. október 10.

“HomeRun csapatunkkal azt a célt tűztük ki, hogy együtt lefutjuk a Maratont (42 km) a 36. Spar Maratonon Október 10-én. Nem vagyunk profi sportolók, csak lelkes sportrajongók, és elhatároztuk, hogy a futásunkkal az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját támogatjuk. Lelkesen várjuk, hogy adománygyűjtésünkkel részesei lehessünk az egyesület küldetésének, hogy önálló lakhatást  és szociális támogatást nyújtsanak hajléktalan és rászoruló embereknek. Hiszünk abban, hogy mindenkinek kell egy hely, amelyet otthonnak nevezhet.”

HomeRun csapat, ULE Otthonteremtő Nagykövet-csapat
Táv: 42 km
Időpont: 2021. október 10.

 

“Hobbista tájékozódási futóként szuper érzés egy jól vagy kevésbé jól sikerült verseny után hazamenni és lezuhanyozni. Ezzel a kampánnyal azoknak szeretnék segíteni, akiknek ezek a dolgok nem érhetőek el ennyire magától értetődően. Korábban már többször támogattam önkénteskedéssel az ULE-t és más, a lakhatási szegénység ellen küzdő szervezeteket, most jött el az idő, hogy ezt jótékony sportolóként is megtegyem.
Adományod nekem is motivációt ad az edzésekhez, de a legfontosabb, hogy egy olyan szervezet támogathatsz, akik már hosszú évek óta bizonyítják: lehet tenni a hajléktalanság ellen!”

Máté, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: tájékozódási futó hosszútávú országos bajnokság
Időpont: 2021. október 9.

“Kiskoromtól kezdve érdeklődtem a szociális ügyek iránt. Először egy tanodában kezdtem el önkénteskedni, ahol sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, majd A Város Mindenkié Pécs aktivistája lettem. Általuk ismerkedtem meg a lakhatás ügyével és megannyi problémájával. Ezen csoporton keresztül találtam rá az Utcáról Lakásba Egyesület csapatára, akik szintén a legkiszolgáltatottabb rétegek lakhatási helyzetén szeretnének segíteni. Idén is az ULÉ-t szeretném támogatni futásommal, hogy kiemelten fontos munkájukat tovább folytathassák és még több nélkülözőnek tudjanak lakhatást biztosítani.”

Péter, ULE Otthonteremtő Nagykövet
Táv: 4 félmaraton 1 maraton 
Időpont: 2021. augusztus 2. – szeptember 6 között

“Évek óta igyekszem támogatni az Utcáról Lakásba Egyesület! munkáját. Hol jótékony sporttal, hol házfelújítással, hol fizikai adományok szervezésével.
Idén indítom a 3. jótékony sportolói kampányomat és ezúttal emelem a tétet.
Augusztusban lesz a 30. születésnapom, aminek az apropóján egy augusztus végi félmaratont tűztem ki célul és a kerek évfordulón felbuzdulva 300 000 forintot szeretnék összegyűjteni az Egyesület javára.
Szuper lenne, ha a kilométereim örökbefogadásával hozzá tudnánk járulni az otthontalanság elleni küzdelemhez, hiszen mindenkit megillet az emberhez méltó lakhatás!
A támogatnál kérlek írd bele kommentbe, hogy Viki, Vikó, Rácz Viki – és/vagy bármi buzdító üzenetet, amit szeretnél, csak lássuk, hogy az én kampányomat támogatod!”

Viki, ULE Otthonteremtő Nagykövet

Táv: félmaraton Időpont: 2021. augusztus 29.

„Mi vagyunk az Opivarjak, az Opinion Builders cég jógacsapata. Egy kihívás teljesítése a célunk: a bakasana (azaz varjú póz) megtanulása és kitartása egy percen keresztül augusztus 19-i határidővel. Ezzel a projekten szeretnénk ULE nagykövetként támogatást gyűjteni a hajléktalan és rászoruló emberek számára.”

Opivarjak, ULE Otthonteremtő Nagykövet-csapat
Cél: varjú póz egy percen keresztül
Időpont: 2021. augusztus 19.

“Amatőr hosszútávfutóként a versenyekre való készüléssel szívesen gyűjtök adományt az Utcáról Lakásba Egyesület számára, hogy támogassam munkájukat, melynek célja, hogy önálló lakhatást nyújtsanak hajléktalan és rászoruló embereknek.”

Évi, ULE Otthonteremtő Nagykövet

Táv: 65 km Időpont: 2021. július 3.

“Juhász Imre vagyok, magyar-töri szakos tanár. Néhány éve már, hogy olykor ULE nagykövetté válok, mivel azt gondolom, hogy nagyon fontos és ritka munkát végeznek. Remélem, hogy az idei futásommal jelentősen gyarapszik majd a lakhatásra fordítható adományok összege!

Aki teheti, támogassa az egyesületet!”

 

Imi, ULE Otthonteremtő Nagykövet

Táv: félmaraton Időpont: 2021. július 10.