Újabb jelentkezéseket az albérlettámogatásra már nem tudunk fogadni, mivel az erre szolgáló forrás kimerült!

OLYAN UKRAJNÁBÓL MENEKÜLŐ CSALÁDOKAT KERESÜNK, AKIK ALBÉRLETBEN LAKNAK BUDAPESTEN (VAGY KÖRNYÉKÉN), ÉS TÁMOGATÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK A LAKÁSBÉRLETI KÖLTSÉGEIK FEDEZÉSÉHEZ!

Téged keresünk, ha:
● Budapesten vagy környékén bérelsz lakást vagy szobát;
● közép- vagy hosszútávon kötöttél szerződést a főbérlővel (min. 6 hónap), VAGY
● még nem kötöttetek bérleti szerződést, de már megegyeztetek a lakásbérlésről a főbérlővel (közép- vagy hosszútávra; Budapesten vagy környékén);
● anyagi lehetőségeid lehetővé teszik a lakás- vagy szobabérlést, de ennek piaci költségeiben részben segítségre van szükséged.

ITT A LEHETŐSÉG, HOGY SZÓLJ A FŐBÉRLŐDNEK, ÉS JELENTKEZZ A PROGRAMUNKBA!

Ha már kapcsolatban állsz bármilyen segítő szervezettel, önkéntes segítővel, akkor vele mint kapcsolattartóval közösen is pályázhattok támogatásra. Így akár albérletkeresésben, költöztetésben is tudunk támogatást nyújtani.
Az Utcáról Lakásba! Egyesület és a Habitat for Humanity Magyarország olyan Ukrajnából menekülő családokat keres, akik közép- vagy hosszútávon bérelnek vagy bérelnének lakást, szobát Budapesten vagy környékén.
Albérlet-támogatási programunk keretében a bérlő családok fizetési kötelezettségeinek egy részét a programot létrehozó szervezetek biztosítják, a lakástulajdonossal külön kötött megegyezés és szerződés alapján.
Tehát a megállapodásról szerződés születik, így az albérlet-támogatási program minden résztvevő (bérlő, bérbeadó, támogató szervezetek) számára biztonságos kereteket nyújt.

A PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTEL A BÉRBEADÓ SZÁMÁRA MINIMÁLIS ADMINISZTRÁCIÓVAL JÁR, NEKED ÉS CSALÁDODNAK VISZONT NAGY SEGÍTSÉGET JELENTHET.

Kérünk, ebbe a programba csak akkor jelentkezz, ha már van bérleti szerződésed vagy szóbeli megállapodásod a lakást vagy szobát bérbeadó személlyel. Megértésedet köszönjük!