Számlaszámunk:

Magnet Bank, 16200151-18523939
Számlatulajdonos: Utcáról Lakásba! Egyesület


 

Az Egyesület célja, hogy minél több közterületen élő hajléktalan ember költözhessen szociális bérlakásba. Jelenleg ebben Budapesten tudunk segítséget nyújtani, kis ügyfélkörnek.

Emellett célunk, hogy ezt innovatív lakáspolitikai eszközök bevezetésével és támogatásával segítsük elő. Célunk az Elsőként Lakhatást módszer hazai bevezetésében való aktív részvétel, a módszer elemeinek alkalmazása a hazai jogszabályi keretek közt.

A jelenlegi lépcsőzetes elven működő hajléktalan ellátórendszer nem képes reális és hosszú távon fenntartható kivezető utat nyújtani a közterületen élő hajléktalan embereknek. Ez többszörösen igaz a kunyhóban élőkre, akik számára az intézményes ellátás egyértelmű visszalépést jelent életminőségükben. Az Elsőként Lakhatást szemlélet, és módszer ezzel szemben a hajléktalan emberek elsődleges igényére reagál, vagyis önálló lakhatást kínál.

Ez a kiindulási pontja a változás elősegítésnek, szemben a hagyományos hajléktalan ellátás szemléletével, amely az önálló lakhatást végcélnak tekinti. Célunk, hogy az önkormányzatok bérlakásaik, azon belül az üres lakás állományuk egy részét bocsássák Elsőként lakhatást szemléletű programok, és más innovatív lakáspolitikai megoldásokkal dolgozó programok rendelkezésére.

Az önkormányzatok szociális bérlakás állományában nagy számú rossz állapotban lévő, lakhatásra alkalmatlan lakás van, amiket a szokásos bérlakás pályázati rendszerben nem tudnak hasznosítani.

Az Egyesület programja ezek hasznosítására is lehetőséget kínál. A bérlakások civil szerveztek, magánadományozók és a leendő bérlők bevonásával felújításra kerülhetnek, ami már önmagában nyereséget jelent az adott önkormányzatnak. A bérlőknek pedig hosszú távon fenntartható lakhatást biztosítanak.

Kovács Vera cikke az Utcáról Lakásba Egyesület elindulásáról az Esélyben.

 

https://adjukossze.hu/kampany/utcarol-lakasba-egyesulet-1096/tamogatom

 

Egyesületünk munkája képekben

2018

2017

2015

 

2014

 

2013

 

Egyesületünk éves beszámolói

2018-as évről:

ULE beszámoló 2018

ULE beszámoló 2018 szöveges

 

2017-es évről:

ULE beszámoló 2017

ULE beszámoló 2017 szöveges

 

2016-os évről:

ULE_beszámoló 2016

ULE_beszámoló 2016_szöveges

 

2015-ös évről:

ULE_beszámoló2015

ULE beszámoló 2015_szöveges

 

2014-es évről:

ULE_Beszámoló 2014_szöveges