Otthonokat teremtünk

Az UTCÁRÓL LAKÁSBA! EGYESÜLET hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára teremt otthonokat, működésünk kilencedik évére már nyolcvan ember lakhatását tudjuk biztosítani, és ez a szám ma is folyamatosan növekszik.

Az alaptevékenyégünk mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk modellprogramok kidolgozására és működtetésére. Önkormányzati partnerségeinkben már 5 helyen segítjük innovatív lakhatási megoldásokkal közpolitikai partnereinket. 


Célunk, hogy szemléletváltást segítsünk elő a szociális szakmában és a közvéleményben, hogy minél többen higgyenek benne: a hajléktalanságból a megfizethető otthonok jelentik a kivezető utat, melyek biztosításához megfelelő lakáspolitika szükséges.

betonozas-lapatolas
bevasarlas_ULE-kicsi-nyitottajto

Ügyfeleinket három különböző programban támogatjuk:

  • Kunyhóból lakásba programunk keretében a legelesettebb embertársainknak nyújtunk lakhatási lehetőséget. Használaton kívüli önkormányzati bérlakásokat újítunk fel, melyekbe hajléktalan családok költözhetnek, akik szociális alapú lakbért fietnek. A rossz állapotú ingatlanokat önkénteseink és ügyfeleink (a leendő lakók) segítségével újítjuk fel és alakítjuk otthonná. A beköltöző bérlőket hosszú távú szociális munkával segítjük.

  • Szociális Lakásügynökségünkbe üresen álló, magántulajdonú lakásokat vonunk be, melyeket a piaci bérleti díjnál alacsonyabban, szociális bérlakásként adunk bérbe rászorulóknak. Cserébe mi vállaljuk a bérlő kiválasztását, a szerződéskötést, az adminisztratív ügyintézést, a lakások kisebb felújítását és karbantartását. Így mindkét fél számára biztonságos és fair megállapodás születik, amely a méltó lakhatás egyetlen lehetőségét jelentheti nagyon sok család számára.

  • Az Adj Munkát! egy olyan budapesti szolgáltatás, ahol egymásra találhatnak szegénységben, társadalmi kirekesztésben élő dolgozni akaró hajléktalan és rászoruló emberek és olyan munkaadók, akik alkalmi, vagy hosszú távú munkára keresnek munkatársakat. Egyesületünk szociális munkásai segítik a munkakeresőket abban, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Emellett szemléletformáló tevékenységet is végzünk, így több más szakmai szervezettel is együttműködünk, illetve innovatív lakáspolitikai eszközök kidolgozásában és gyakorlatba ültetésében veszünk részt. Célunk az Elsőként lakhatást szemlélet és módszer hazai bevezetésében való aktív részvétel.

Ha egyetértesz a céljainkkal és te is tennél egy szolidárisabb társadalomért, 

támogass minket

rendszeresen vagy egyszeri összeggel!

Jelöld be, hogy milyen gyakorisággal szeretnél támogatni minket. Az alapértelmezett beállítással rendszeres adományozónk leszel, de ezt most és később is bármikor módosíthatod.

Fizetés módja:

Kártyaadatokat nem tároljuk. A fizetés az OTP SimplePay rendszerén keresztül történik.